Млада мениджърка на компанията „Гугъл” изчезна по време на следобедния си крос в американския щат Масачузетс. Тя е открита по-късно зверски убита в гора, намираща е на около километър от дома на майка й, където тя гостувала, съобщава „Дейли Мейл”.
27-годишната Ванеса Маркоте, която е от Ню Йорк, била на гости на майка си в Принстън. Тя била обявена за изчезнала, след като не се прибрала от следобедния си крос в неделя. Тялото й било открито в 8.20 ч. вечерта местно време в гора съвсем близо до къщата нас майка й.
 

Полицията разследва убийство по особени мъчителен начин, тъй като нараняванията по тялото й показват, че може да е била изнасилена и запалена. Имало следи от изгаряния по ръцете, главата и краката й. Предстои да бъде извършена аутопсия.
 

„Имаме ужасен набор от факти, ужасни обстоятелства”, заяви местен прокурор. Той добави, че не ясно дали смъртта на Маркоте е случаен акт на насилите и предупреди хората в града да бъдат бдителни и предпазливи.
 
От компанията „Гугъл” излязоха с официално изявление по повод смъртта на младата жена: „Ванеса Маркоте беше много обичан член на нашия екип, работеше в офиса ни в Ню Йорк през последната година и половина, помним я с нейната неугасваща усмивка, желание за доброволческа работа и любов към спорта в Бостън. Дълбоко сме покрусени и натъжени, нашите мисли са с нейните семейство и приятели”.
 


Според прокурора, засега нищо не свързва смъртта на Маркоте с жестокото убийство на Инстаграм звездата Карина Ветрано в нюйорския квартал „Куинс”.

Превод и редакция: БЛИЦ