"Абсолютно си прав, Васко! Безхаберието, енергийната мафия и корупцията пак ни превзеха!", с тези думи започна пост на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев.

Ето какво още написа той в личния си фейсбук профил:

"После прави икономика?! Как? За какво да инвестираме?

За да пълним джобовете на измамниците?! Всичко, което постигахме с протестите през 2015 година, отиде в канала. Само в рамките на месец!

Аз лично няма да ходя на среща с ръководството на БЕХ. С тези хора няма какво да си кажем".

Ужас в държавата! Стотици хиляди на протест срещу рекордните цени на токаДумите на Домусчиев са в отговор на пост на Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), който отново във Фейсбук написа:

"Кой и в чия полза управлява българската енергетиката?

Безпределни тъпанари или енергийна мафия? 

Или става дума за  саботаж? 


От началото на август България е с най-скъпата електроенергия в Европа! (Не броим Гърция, защото там има специфика заради хилядите острови)

1. Потреблението на електроенергия през лятото т.г. в България е  между 2,8 хил. и 5,2 хил. мегавата (при инсталирани мощности от над 10 хил. мегавата). НЯМА недостиг на мощности.

2. Държавния ТЕЦ "Марица изток 2" работи с 1/4 от капацитета си, (разполагайки с персонал за 6/4, като за всеки един от над 2000 работници и служители домакинствата и бизнеса плащат по над 4000 лева месечно). Като цените са над себестойността и далеч над променливите разходи!

3. Изнасяме значителни  количества електроенергия, при това на по-ниски цени от тези, на българската борса!
4. Не сме обединили пазара ден напред с румънския и от там със западноевропейския, който е с по-добри цени, но побързахме (въпреки възраженията на бизнеса) да се обединим със скъпия гръцки пазар.

От 1,2,3 и 4 (а може да се продължи и с 5.6.7...) следва, че българската енергетика не се управлява в интерес на българските граждани, домакинства и предприятия!

МЕ, БЕХ, ТЕЦ2!

ОСТАВКА!".