90% от щетите в община Цар Калоян са възстановени. Това отчете на пресконференция днес кметът на общината Калоян Ахмед Ахмедов една година след голямото наводнение.
Той съобщи, че отпуснатите до този момент средства и дарения са над 3 722 365 лева. Те се разпределят от Обществен съвет, който взема решенията по какъв начин и за кои обекти да бъдат изразходени.
Ремонтирани са двете детски градини, сградите на социалния патронаж, читалището, младежкия дом и спортния салон в града. Голяма част от критичната инфраструктура на общината е възстановена, съобщи още Ахмедов. Кметът изрази благодарност от името на жителите на община Цар Калоян на всички, които са били съпричастни и са помогнали в този труден за общината момент.

Една година по-късно можем да кажем, че доказахме способността си да се обединим в превъзмогването на трудностите и заедно с подкрепата на българското правителство и на гражданското общество да възстановим разрушеното и да продължим напред, каза още кметът Ахмедов.
Наводнението от август 2007 г. разруши 70% от инфраструктурата на Цар Калоян, 1100 семейства пострадаха, наводнението взе и 6 жертви. Напълно съборени бяха 40 къщи, а засегнати в различна степен бяха 540 къщи. /БЛИЦ