Какво очаква родните туроператори след фалита на "Томас Кук"? Разчетите сочат около 50 милиона загуби.
 
"Тъжно е, че този пожар ще изгори много от малките представители в сферата на туризма у нас. Някои ще фалират със сигурност. Лошото е, че много от аниматорите и екскурзоводите просто няма да си получат заплатите.
 
Това означава, че догодина трудно може да ги накараме да работят в България". Това каза зам.-председателят на Управителния съвет на "Сдружение Туризъм" Йордан Йорданов пред Bulgaria on Air.
 
"Може би преди да фалира някоя банка също не може да предполага какво ще се случи. Трябва да се престуктурират приоритети на фирмите след фалита на "Томас Кук", коментира той.
 
"Имаме дипломатически контакти с Великобритания. Българският бизнес има контакти с Лондон, ние трябва да общуваме много внимателно с тези големи играчи. Германски, френски, полски интереси също са засегнати", каза още Йорданов.
 
"За мен това е една добре управлявана манипулация, за да се случи това точно през септември. Всяка държава тръгна да мисли как да спасява собствения си бизнес. За мен не е случайно, че точно сега - през септември - е крахът на "Томас Кук", заключи Йорданов.