Образованието, сигурността, справедливостта и доходите са акцентите в управленската програма на ГЕРБ. Това обявиха Томислав Дончев от Изпълнителната комисия на партията и финансовият министър в правителството на Бойко Борисов Владислав Горанов по време на среща с жители на 23-ти МИР в София.
Пред близо 400 души Горанов, Дончев, Теменужка Петкова, Николина Ангелкова, Лиляна Павлова, Екатерина Захариева, Зорница Русинова, Ивелина Василева, кметът на София и заместник-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и районният координатор на ГЕРБ в 23-ти МИР София Александър Ненков представиха приоритетите, включени в програмата на партията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
 

"Програмата на ГЕРБ ще бъде публикувана официално до дни. Срещаме се днес с вас, за да отговорим на въпросите ви. Имахме дебат как да реагираме на популистката вълна, с която опонентите заливат обществото. Решихме да бъдем себе си - не можем да запишем в документ числа, които не могат да се случат, защото ГЕРБ залага на реално изпълними политики. Гордеем се с всичко, което сме постигнали", обясни Томислав Дончев.

Той изтъкна, че приоритет в програмата на партията е грижата за човешкия капитал като на първо място са образованието, сигурността, справедливостта и повишаването на доходите на хората. Пред присъстващите представителите на ГЕРБ обявиха, че няма да се откажат от инвестициите в инфраструктура. Те бяха категорични, че постигнатото в редица сектори ще бъде надграждано. "Членовете и симпатизантите на ГЕРБ трябва да имат самочувствие, защото държавата никога не е била в по-добра кондиция, благодарение на правителството на Бойко Борисов. Не знам на какво се основава това самочувствие при БСП и при Корнелия Нинова?

Напомням - лидерът на ПЕС Сергей Станишев я уволни за корупция. Да не го забравяме. БСП си мисли, че държавата е тяхна. Ако промяната е БСП, тогава жалко за държавата", коментира Владислав Горанов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обясни пред присъстващите какво е предприела Столична община във връзка със замърсяването на въздуха в столицата. Срещата с жители на 23-ти МИР София с министри от кабинета "Борисов 2" продължи повече от два часа. Представителите на ГЕРБ отговориха на редица актуални въпроси, зададени от присъстващите.