Стойността на най-популярната криптовалута - биткойна (BTC), най-вероятно ще продължи да намалява на фона на редица негативни новини. Това смятат експерти, но не изключват и ново нарастване. 

В края на неделята - 13 май - цената на биткойна, според данни на портала CoinMarketCap, се качи с 3,35% до 8,753 хиляди долара. На борсата Bitfinex криптовалутата е с ръст от 4,09% — до 8,715 хиляди долара, на GDAX — продължава да нараства с 3,36% до 8,718 хиляди долара. 

Експертите се опитват да посочат възможностите пред валутата. Според анализатора от "Алпари" Владислав Антонов миналата седмица е била наситена с важни за криптовалутите събития - разследването на дейността на южнокорейската криптовалутна борса Upbit и поредната разпродажба на средства от Mt.Gox. Те са попречили на увеличението на цената на биткойна до 10 хиляди долара и ще сдържат курса през тази седмица. 

След новините за Mt.Gox и Upbit настройката на участниците в пазара става отрицателна. Неутрализация на това временно състояние може да направи ежегодната конференция за криптовалутите в Ню Йорк от 14 до 16 май. Главният анализатор на Tokenbox и управляващ The Token Fund Игор Доганов отбелязва, че традиционно след събитието три години подред пазарът демонстрира оживление. Антонов е с по-сдържана позиция. 

"Ако в първата половина на седмицата курсът на биткойна не се вдигне над 8,75 хиляди долара, то следва да се очаква намаляване на котировките до 7,7 хиляди в края на седмицата", според него. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!