Нараства търсенето на по-малки домове в централните части на големите градове с цел отдаване под наем, заявиха брокери.

Интересът към жилища под наем в центъра винаги е голям. Затова тези имоти са подходящи за инвестиция. Същевременно покупката на по-малко жилище е по-добър вариант от големите апартаменти, защото цената е по-ниска, а и по-лесно ще бъде намерен наемател, пише "Труд". 

При покупката на жилище за собственото семейство също нараства търсенето на двустайни апартаменти. В началото на пандемията нарасна търсенето на големи жилища, като най-купувани бяха тристайните. Но сега заради по-високите цени на имотите купувачите все по-често се насочват към двустайни.

Много хора са готови да купят имот с една стая по-малко, но все пак да имат собствен дом. А по отношение на типа строителство най-търсени са тухлените апартаменти, казват брокери.

Голям е и интересът към селски къщи и имоти в покрайнините на големите градове. Вече започват да се оформят квартали с къщи край градовете. Такива имоти избират хора, които държат да имат открити пространства, където децата свободно да играят, да са далеч от шума в централните градски части, но държат и да са близо до работното място и до всички удобства на големите градове.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук