По време на първото ми посещение в България установих, че българите са много качествени и ценни като хора и че работят много добре. За нас общуването с българите е много лесно. Това сподели в сутрешния блок на БНТ Ойген Петерханс, който е собственик на фирма за производство на кабели.

,,В Швейцария нямаме много природни богатства, имаме основно вода и камъни. За нас, швейцарците, е по-важно да имаме хора, на които да се доверим и точно такива са българите'', разкри още Петерханс и призна, че най-големият му проблем е езикът ни.

,,Българският език е труден за изучаване. Но нямахме други трудности. Смея да твърдя, че до момента имаме много добър климат, както добра подкрепа на политическо, икономическо и местно ниво'', заяви той.

Накрая Ойген Петерханс разкри, че фирмата е основана преди 4 години с персонал от 7 души, а днес в предприятието работят над 100 служители.

,,Мога да кажа, че имаме много добър екип. Ние работим както бихме работили и в Швейцария. Възлагаме много отговорности на нашите служители'', добави Петерханс.