"Петрол мобайл" ще се нарича четвъртият мобилен оператор на българския пазар, съобщиха от "Петрол" АД. Потърсени за коментар, от отдела за получаване на лицензи в Комисията за регулиране на съобщенията казаха, че търгът за четвъртия мобилен оператор още не е обявен.
От компанията, която основно се занимава с продажбата на горива посочват, че новият GSM - оператор ще бъде пуснат до дни в цялата страна.
Подробности за плановете си за развитие в тази област, различна от основния предмет на дейност, Петрол АД ще обяви на пресконференция в понеделник. На нея ще присъстват изпълнителният директор на компанията Светослав Йорданов и директорът „Маркетинг и реклама“ Светодар Йосифов.
През лятото участие в търга за четвърти GSM оператор заявиха осем компании, сред които Транс телеком - WiMAX оператор, собственост на Петрол холдинг. Впоследствие обаче от Комисията за регулиране на съобщенията обявиха, че прекратяват търга. Причината бе, че заявление за участие в изисквания срок е подало само едно дружество - „Телко“, в чиито документи пък и имало непълноти. /БЛИЦ