"Служителите на КЗК не можаха да влязат в офиса, тъй като не е имало лица в него. Наши административни служители са по срещи и често се случва в сградата да няма никой. Ако ме бяха потърсили, щяхме да им съдействаме ".


Това обяви председателят на Газовата и петролна асоциация Живодар Терзиев в ефира на "Плюс-Минус. Коменатарът след новините".

В сряда Комисията за защита на конкуренцията запечата помещения в офиса на Българската петролна и газова асоциация. Причината е проверка за картел при определяне на цените на горивата на дребно.

Сградата обаче е била заключена и проверяващите не са успели да влязат в нея. Терзиев увери, че в четвъртък служителите са били пред сградата и са изразили готовност да съдействат на проверяващите. Това ще бъде извършено през следващите дни.

"Каквото поискат, ще им бъде предоставено. Всякакви документи могат да бъдат проверени. Аз нямам съмнение какви документи има в сградата", категоричен бе той. Според Терзиев въпросът за цената на горивото у нас зависи от петролните компании.

"Това не зависи от нас, а от органите на държавата, които разследват съответните действия. Що се отнася до цените, то моите коментари явно са причина Българската петролна и газова асоциация да бъде привлечена в обхвата на проверката. Дейността на всички петролни компании е търговия.

Що се отнася до движението - пазарът е шарен и достатъчно отворен, в което е красотата на либералната търговия", заяви Терзиев. Той не очаква да има арести след извършената проверка, очаква обаче да бъдат разпитани служители на Асоциацията.