Далаверите на фирмата на олигарха Иво Прокопиев "Булброкърс" са довели до пропуснати ползи за над 87 млн. лева. Това е една от най-тежките и мащабни схеми, установени до този момент от Комисията за финансов надзор.
"Истината е, че тази огромна сума вместо да отиде в надбавки на пенсии, в здравеопазване, в социални дейности, изчезна в частни сметки", твърди в интервю за "24 часа" председателят на КФН Стоян Мавродиев.
 
Той разкрива, че преди дни са подадени нови сигнали срещу Иво Прокопиев в прокуратурата: "От нас са подадени лично сигнали срещу Прокопиев и неговите партньори, които контролират и използват активно мрежа от офшорни компании, през които са минавали милиони евро според нашите експерти, са осъществили съставите на различни престъпления от НК."
 
Стоян Мавродиев отрича обвиненията на Иво Прокопиев, че имал личен конфликт с него: "По-точно не аз имам личен конфликт, а Прокопиев има проблем с институцията КФН, която оглавявам", казва Мавродиев и добавя: "Бих казал, че именно медиите от кръга "Капитал" действат като бухалка срещу КФН и мен като председател. Използвайки ресурса си, групата "Икономедия" има възможност да разпространява публично това, което е удобно на собственика, завоалирайки истината или насаждайки едно или друго мнение, което е различно от действителността."