Ударни разпродажби на есенни и зимни дрехи обявиха магазините в морските курорти. Това показа проверка, направена от в. „Телеграф“.

Клиентите грабят детски дрехи по 5 лева парчето и пълнят гардероба на ученика само за 20 лв. Затова и вече нямаме от всички размери, разказаха търговци.

Цени

Цените тръгват от 5 лв. за памучни тениски. За 15 лв., намалени от 40 лв., могат да се намерят спортни долнища. За 20 лв. може да се купи суитшърт с качулка или пуловер.

Най-скъпи са летните шапки с периферии, които продължават да струват 25 лв., колкото бяха в топсезона през юли и август.

Промоции има в Созопол, Поморие, Обзор и др. Намаления на есенни дрехи има не само в морските, а и в планинските ни и спа курорти. С отстъпка до 30% може да напазарувате във Велинград или Сандански.

Повечето магазини работят със същото работно време, с каквото са били и по време на туристическия сезон. По-рано отколкото през лятото затварят някои бакалии и аптеки и вместо до полунощ са само до 19 - 20 ч.

Търговци

Много от магазините в курортите продължиха да работят през целия септември заради многото туристи. Става дума обаче само за обекти, които са на местните, защото поне 50% от магазините в повечето курорти се наемат само за сезона от търговци от други градове.

В Созопол например има много магазинери от Сливен и Ямбол, които плащат наем само за юли и август и продават освен дрехи и сувенири, различни плажни принадлежности, бански и чехли. В началото на септември затварят и се връщат следващото лято.

Сезонно работят не само магазините за сувенири, дрехи и обувки, а и някои аптеки, които от октомври до юни са затворени в курортите по морето. В момента местните, които имат магазини, са заредили есенни и зимни колекции дрехи и ги продават на промоционални цени. Затова и интересът от късните туристи към тях е голям.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук