Слава Богу, всичко е наред. Не съм имала усложнения, проблеми и се надявам да е така и през оставащите два месеца от бременността. Планирала съм да раждам по нормален път. Смятам, че човек трябва да се придържа към това, защото си има своите плюсове. Така Джина Стоева отговаря на въпрос на "ШОУ", как протича бременността й, как се чувства сега и продължава: 

- Движа се доста, правя си разходки по Витоша. Даже моята колежка Даяна, която също е бременна, ме заведе на една гимнастика. Момичето, което ни показваше упражненията, също чакаше бебе, преди дни роди. До последно си ходеше на гимнастика. Гледам да не се залежавам много, имам си енергия. 

- Беше ми споменала, че обмисляш да заминеш при сестра си във Франция и там да родиш...?
- Решението ми за раждане във Франция беше продиктувано от това, че чисто емоционално ми се стори добра идея да съм при сестра си. Тя е човек, който работи в клиника за израждане на бебета и може да е до мен в този момент, да ми вдъхва спокойствие и да ми помага първите седмици. Все пак аз раждам за първи път и 

нямам понятие 
как се гледа дете 


От сестра ми научих, че във Франция се придържат към нормалното раждане. Даже много българки, които живеят там, си идват в България и раждат със секцио. Малко сме се разглезили. Това е природа – защо трябва да тръгваме срещу нея?!

Раждането в България си има своите предимства. Няма да се налага да разнасям бебето по самолети, да пренасям багажи. С напредване на времето нещата ми стават по-ясни, по-уверена съм. За мен е важно да се чувствам сигурна там, където ще родя и да знам, че има нужната апаратура да се реагира в случай на възникнали проблеми. 


Джина (вляво) с фолкпевицата Даяна (в средата) и инструкторката по акробатика за бременни

- Полът на бебето се знае – момиченце, но с таткото мислихте ли за име вече? Държиш ли на традициите, че децата трябва да се кръщават на някого? 
- Смятах въобще да не се съобразяваме с това на кого да го кръстим. Даже имах предвид няколко имена – Александра, Никол... Моят приятел в един момент каза: „На моята майка ще бъде”. Остави ме малко без право на глас, макар аз да нямам нищо против да се случи по този начин. И двамата искаме името да звучи модерно, да не е от прекалено старите имена и да не се срамува някой ден да каже как се казва. Майка му е Иванка и сега мислим с нейната буквичка имена. Въртяхме се около Изабел, Ивая, Ивон, Ивайла и т.н. Имаме два-три варианта, но до последно няма да сме категорични на 100%. Най-много като че ли сме за Ивая – много нестандартно име. Не е изключено в последния момент да си променим решението. 

Знам, че името носи енергия и е важно как ще бъде кръстено детето. Може да се обърна към такъв човек – нумеролог или астролог. 

- Купуваш ли вече дрешки, играчки, легълце...? Подготвихте ли стая за бебето?
- Лека-полека, да! Покрай коледните празници имаше страшно много хора по магазините и го оставихме за след това. То пък сега такава зима ни налегна, че 

в студеното 
време не ми 
се излиза


Набелязали сме си, че до края на януари или началото на февруари трябва да сме готови с най-елементарните неща. Неща, които ще ме накарат да съм спокойна, че дори и да подрани и да тръгне да излиза по-рано бебето, аз ще съм готова. Има майки, които не се осмеляват да изведат детето си дълго време на студено, но аз мисля да го каля и да е добре подготвено за живота. Ще си правя походи и разходки с бебето по планините. 

- Ще разкриеш ли някога самоличността на мъжа до теб? 
- Да, такова нещо не може да остане дълго време в тайна. На този етап се съобразявам с желанието му. Виждам го, че не е готов да се шуми около него. Когато си правим снимки в компания, почти винаги той е фотографът. Не обича да се снима, да излиза пред камера и т.н. В даден момент сигурно ще стане готов и ще го обявим. 


Фолкпевицата, известна с естествените си форми, направи иронична препратка към лекия жанр, снимайки се в свой клип със силиконови импланти в ръце, дело на д-р Енчев

- Вълнението при теб е голямо, вероятно вече си плакала от щастие, когато ходиш на прегледи и виждаш плода на видеозон?
- Ами, да...! Когато ходих на 4 D да гледаме бебето дали си има всичко и някакви белези за аномалии, ми се напълниха очите. Гледах го как се движи, как рита и в този момент осъзнах, че в мен расте живот, който скоро ще се появи на бял свят и ще стане човек. В началото като че ли, особено първите три месеца, нито имаш корем, няма движение в него и се случва да забравиш състоянието си. 
Винаги съм си мислила, че в такъв период бих се чувствала некомфортно, дори депресиращо, най-малкото заради промяната на тялото - задъхвам се по-често, не мога да спортувам във фитнеса. Притеснявала съм се от появата на стрии, но пък има козметични кремове. Когато това се случи на една жена в години, когато е осъзната, сякаш повече се радваш на събитието. Всички притеснения избледняват, още повече като се приближаваш до финала. (смее се)

Много пъти съм се питала как ще е по-добре – вече да съм родила и 

да имам голямо 
отгледано дете


или да го имам на по-късни години, когато вече съм се находила на заведения и да не се чувстваш все едно детето те спира от тези удоволствия. Сега си отговорих, че съм по-доволна, че се случи на по-късен етап, защото мога да отделя достатъчно внимание на детето.  

- Обмисляш ли вече завръщането си на сцената и кога планираш да се случи това?
- Не се наемам да обещая кога ще се завърна. Сама ще го усетя. Два-три месеца след раждането ще съм плътно до детето, най-вероятно и майка ми ще дойде да ми помага и да ми вдъхне спокойствие в новото начинание. Ако след това имам ангажименти за участия – няма проблем. Но за нов проект не съм мислила, ще изчакам и ще усетя кога е моментът. 

- Толкова години си в светските среди, но се различаваш коренно от представителите на твоя жанр. Можем да те видим в компания на пикник в гората със запален огън, лятото ходиш на каравани... Май си успяла да откриеш истинските неща в живота, нали така?
- Краси, много добре го каза. Наистина смятам, че тези малки и обикновени неща те правят щастлив, особено в подходяща компания. Може би пък 

имам нужда 
от по-обикновени 
неща


защото с моята работа на сцената получавам блясъка, другата страна на нещата. Някой път ми е по-интересно, когато не ме познаят, отколкото обратното и да ме засипят с ласкателства. 
Обичам природата и колкото по-близо съм до нея, толкова се чувствам по-жива. Участието ми в „Сървайвър” отключи в мен една любов към екстремни преживявания, по-голяма близост с природата. Чувствам се добре. 

С едни комшии се събираме на групички и ходим в гората, палим си огньове, цър-пър, всеки донесе нещо в раниците си. Един от съседите ми е казвал, че не слуша попфолк, никога не си е мислил, че ще дружи с представител на този жанр. „Заради това, което си ти, аз те допускам до себе си като приятел”, ми каза той. Радвам се на тези моменти. Всеки един популярен човек трябва да си има някаква неприкосновеност. Но пък на хората много повече им харесва, когато видят такъв човек, който е здраво стъпил на земята и разговаря с обикновените хора. То си е до характер, но забелязвам много колежки, които се капсулират и не допускат никой да влезе в техния свят. Отлъчват от себе си дори близки приятели. Не трябва да забравят от къде са тръгнали. Когато преди години отидох в „Ара мюзик”, хора от персонала ми казаха: „Сега ще станеш звезда и ще се надуеш, няма да ни поздравяваш”. Явно това се е случвало през годините и искаха да се презастраховат. Това остави трайна следа в мен и ми помогна да се запазя толкова истинска. 


Усмихнато селфи със сестра й

Сестра й прокървила при падане по време на бременност

„Обичам снега и той в никакъв случай не ме плаши, когато става въпрос за поход. Гледам обаче да не е пък прекалено студено. С Мис Бони сме комшии и често се изкачваме по Витоша. Внимавам с пързалянето, защото сега наистина е много хлъзгаво. Когато слизам по стълби, винаги се държа за парапет. Имам си едно наум, защото сестра ми падна от една стълба по време на първата си бременност и беше прокървила. Щом стъпя на някакво стъпало и веднага се сещам за този момент. Понякога забравям, че съм бременна. В следващия момент обаче има едно усещане, че не съм сама и пазя нещо. Дори при едно обръщане в леглото го правя по-внимателно, да няма прекалено друсане”, споделя изпълнителката на „100 жени”. 

Интервю на Красимир Красимиров