Дения Пенчева е родена на 11 юни в град София. Завършва гимназията към руското посолство в България. Дипломира се в  бакалавърска специалност Актьорско майсторство за музикален театър в Нов български университет и паралелно с Поп и джаз пеене при Етиен Леви в същия университет. Следва магистърска програма в специалност Продуцентство и креативна индустрия във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Климент Охридски”.

От няколко месеца е прекратила договора с издателите си и ще се продуцира сама. Факт е и новият й проект "Бре петрунко", който е смесица между няколко стила. А виждаме една народна певица в доста провокативни и горещи кадри, които определено ще предизвикат скандал в обществото. Дения се съгласи да даде интервю за нашата медия и да сподели пикантни подробности около горещия си нов проект и раздялата с продуцентите си. 

- Разбрах, че си се разделила с продуцентите от "Диапазон рекърдс". Имаше ли скандали и как смяташ да продължиш кариерата си сега? 

- Няма никакви скандали, май месец ми изтече договорyt и реших да не го подновявам. С екипа на "Диапазон" сме в прекрасни отношения, а с Ненчо Касъмов сме приятели. Реших че имам нужда от повече свобода, имам много идеи като цяло за пътя, по който вървя като изпълнител, а с "Диапазон"  няма какво да си дадем един на друг на този етап. Нямам намерение да подписвам договор с друга музикална компания. Ще се продуцирам сама, чрез моята музикална компания "D MUSIC".

Четете на show.blitz.bg какво сподели Дения за скандалния си нов проект, където ще откриете и линк към самото видео.