Звездната прогноза преди и след местните избори е много сложна, защото от известно време се забелязва една свръхактивност в целия Космос. Не са случайни множеството пожари, земетресенията и наводненията, които сполетяха не само България, но и други страни.

През август се наблюдаваха на небосклона 5 ретроградни планети, а през този месец вече са 7.Това означава, че всеки човек добре трябва да е усвоил кармичните си уроци и да е променил ценностната си система. Това каза в интервю за "Телеграф" астрологът и езотерик Мария Майсторова.

"Ретроградните планети ще продължат да ни въздействат почти до средата на следващия месец, а на 14 октомври в знака Везни очакваме и слънчево затъмнение, което още повече ще усложни обстановката на планетата ни.

Сатурн, планетата на кармичните процеси и съдбата, ще бъде ретроградна до 31 октомври, когато ще се извършат местните избори, което означава, че не са изключени скандали около тях и искането за нови избори.

А Меркурий, планетата на комуникациите вече не е ретроградна и може да се придвижат нови проекти през следващата седмица. Но Ретроградното движение на дадена планета не е непременно нещо лошо. Всъщност това е шанс да разпознаете, разберете и коригирате минали грешки", поясни тя. 

Ето какво каза още Мария Майсторова пред "Телеграф":

- Г-жо Майсторова, защо е нужно да има книга с избрани мисли на Учителя Петър Дънов?

- Когато говорим за духовното наследство, завещано на българския народ от Учителя Беинса Дуно, известен и със светското си име Петър Дънов, не биха стигнали суперлативите, с които можем да изразим възторга си от докосването до Мъдростта на духовните послания, съдържащи се в неговите беседи, в периода от края на 19 век до края на 1944 г., когато той умира.

Записани са близо 7000 негови лекции и беседи, има многобройни музикални творби, а известният свещен танц Паневритмия привлича и до днес почитатели не само от България. Това е особена привилегия за българите.

Преди 2 г. предложих на Софийското ръководство на духовно общество “Бяло братство” това уникално духовно наследство да премине под закрилата на ЮНЕСКО, но за съжаление, все още това не е сторено. Стана обаче традиция всяка година в навечерието на есенното равноденствие – 22 септември, да се издават книги с мисли, извадени от беседите на Учителя, които са с универсално значение за всяка душа.

В тези книги мнозина могат да открият и своя индивидуален метод за самоусъвършенстване, така необходимо пред прага на новата епоха – епохата на Водолея, в която цялото човечество вече навлиза. Тя идва не само със създадените многобройни нови технологии, които са факт, но и заради неизбежните духовни трансформации и промени, които стават във вътрешния космос на човека, от които зависи неговото оцеляване.

А и звездните влияния вече го налагат. Затова и темата на подбраните от мен мисли в книгата е свързана с развитието на вътрешния човек.

- Коя подред е тази книга с избрани мисли на Учителя?

- Първата такава книга с подбрани мисли от Словото на Учителя е издадена за пръв път през 1989 г. от една ревностна негова последователка Лалка Кръстева. Тя е успяла да подбере 900 мисли от беседите му по различни теми, отнасящи се до вярата в Твореца; за разликата между Доброто и Злото; за здравето на човека и оцеляването му от различни болести и др.

Тази книга е била преведена тогава на различни езици и изпратена по инициатива на авторката на Маргарет Тачър, Джордж Буш, Роналд Рейгън, папа Йоан Павел II и други и от тях тя е получила ласкави отговори за творбата си. След нея става традиция да се правят всяка година такива книги, може би вече са около 34.

- Как подбрахте мислите във вашата?

- В книгата, която аз съставих, избрах цитати от беседите на Учителя, произнесени през 1923 г., точно преди един век.

Учението на Учителя Беинса Дуно има многобройни почитатели не само в България, но и по света. То се явява като продължение на Христовото учение и се определя като актуализирано езотерично християнство.

- Какво се случва с къщите на Дънов?

- Петър Дънов е роден на 29 юни 1864 г. по Юлианския календар в село Николаевка, близо до Варна. Ние честваме рождението му на 12 юли по новия Григориански календар. През 2011 г. група ентусиасти възстановяват родната му къща, разрушена по време на комунистическия режим.

За възстановяването на родната му къща се е погрижила фондация „Духовни градежи”. Тя сега е музей, който се посещава и до ден днешен. Имотът се стопанисва от общината.

В София Учителя е живял и в една скромна къща на ул. „Опълченска” 66, но която все още не е възстановена и се руши. В нея духовният учител е бил поканен да живее от неговия почитател Петко Гумнеров, който е бил писател в Съдебната палата през 1906 г. и собственик на част от къщата, построена от бащата на Георги Димитров.

В северното й крило заживява неговият син със семейството си, а в южното е живеел Учителя. В тази къща той продължава да държи своите публични беседи. Той се сприятелява с вожда на комунистите Георги Димитров и много вечери пламенно са говорили двамата за своите идеи.

За тяхното приятелство говори и фактът, че когато на 27 декември 1944 г. Учителя Беинса Дуно умира неговите последователи са изпратили телеграма до Георги Димитров в Москва, за да им съдейства за разрешение той да бъде погребан в кв. „Изгрев”, където много години е изнасял своите беседи.

Димитров се разпорежда веднага да бъде изпълнена молбата на почитателите на духовния учител. Селището, което там е било изградено от Учителя за последователите на учението му, е разрушено и на неговото място сега се намира Руското посолство. Там е бил последният му дом, където най-много беседи е произнесъл.

- Какъв е бил американският период на Дънов?

- През август 1888 г. Петър Дънов заминава за САЩ в град Медисън, за да следва като “специален студент” богословие в Методистката семинария Дрю, намираща се на 50 км от Ню Йорк. Там той завършва богословие и учи една година медицина.

По време на своето следване Дънов получава прозрения за своята духовна мисия в България и затова е много важен този период от живота му. Той се завръща в родината през 1895 г., озарен от съзнанието за Божествената си мисия.

- Вие сте астролог, какво вещаят звездите за България в този момент и за следващата година?

- Звездната прогноза преди и след местните избори е много сложна, защото от известно време се забелязва една свръхактивност в целия Космос. Не са случайни множеството пожари, земетресенията и наводненията, които сполетяха не само България, но и други страни. През август се наблюдаваха на небосклона 5 ретроградни планети, а през този месец вече са 7.

Това означава, че всеки човек добре трябва да е усвоил кармичните си уроци и да е променил ценностната си система.

Ретроградните планети ще продължат да ни въздействат почти до средата на следващия месец, а на 14 октомври в знака Везни очакваме и слънчево затъмнение, което още повече ще усложни обстановката на планетата ни.

Сатурн, планетата на кармичните процеси и съдбата, ще бъде ретроградна до 31 октомври, когато ще се извършат местните избори, което означава, че не са изключени скандали около тях и искането за нови избори.

А Меркурий, планетата на комуникациите вече не е ретроградна и може да се придвижат нови проекти през следващата седмица. Но Ретроградното движение на дадена планета не е непременно нещо лошо. Всъщност това е шанс да разпознаете, разберете и коригирате минали грешки.

- Какво да правим по време на ретроградните планети?

- Когато, например, Юпитер е ретрограден, ние подлагаме на проверка нашия житейски път и вярата, която носим в сърцето си. Когато Сатурн е ретрограден, вниманието се насочва към целите и проектите за дълъг период от време. Може да се получи блокаж откъм отговорности, падане на рейтинга, на авторитета. Ретрограден Сатурн подтиква към възобновяване на стари ангажименти.

Поправяне на грешки, пропуски в работата ни или в проекти. Чудесен период е за извършването на медицинска проверка на костната система, ако имате здравословни проблеми в тази област. Неговото въздействие ще продължи до края на октомври 2023 в знака Риби.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук