Британски турист, който изчезна през уикенда, е бил изяден от акула. Трагедията се е разиграла на остров Реюнион, източно от Мадагаскар, който е популярна туристическа дестинация.
 
„Туристът и жена му бяха за седмица на острова, а той отишъл да плува в залива Ермитаж сам в събота. Когато не се върнал, съпругата му подаде сигнал и започна щателно издирване с лодки и хеликоптер“, обясни източник от разследването, цитиран от „Дейли Мейл“.
 
„Водолази претърсиха кораловия риф в района, а наоколо имаше издирващи с кучета. За нещастие, мъжът не беше намерен“, добави той.
 
Тази седмица, обаче, акула, която е била забелязана в близост до плажовете с туристи, е била убита, защото е представлявала заплаха за хората.
 
В корема на акулата били открити четири риби и ръката на 44-годишния британец със сватбената халка на пръста.
 
Предстои да се направи ДНК тест за потвърждаване на самоличността на жертвата, но намереният пръстен е почти сигурно доказателство, че става дума за изчезналия британец.
 
Има вероятност мъжът, когото семейството му описва като опитен плувец, първо да се е удавил, а след това тялото му да е било изядено.
 
В района на Реюнион, който се намира в Индийския океан, често има нападения на морски хищници. Най-често белите акули нападат хора, но след тях се нареждат и опасните тигрови акули.
 
Плуването и другите активности във водата са сериозно ограничени на острова заради високия риск от атаки на хищници. 

Превод и редакция: БЛИЦ