Авджията Иван Калайджиев стана жертва на другарска закачка в угърчинското с. Лесидрен на Задушница. Преди това 59-годишният балканджия и негови колеги ловджии се веселяли с прясно опечени мръвки, червено вино и ракия в местната кръчма "Братеш", предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.
Около 14,30 ч траперите заспорили кой какво диво прасе може да осигури за обучение и тренировка на ловните им кучета в полигон, който лично те били си направили край селището. В разгара на диспута автотенекеджията Калайджиев и бивш кандидат-кмет от СДС се приближил до приятеля си Мирослав Маринов /42 г./, пошепнал му "Ей, сега ще видят кой е шефът тук!", блъснал печката с твърдо гориво, а после по неясни причини издърпал стола изпод авера си. В отговор Маринов го блъснал леко, но Калайджиев загубил равновесие, паднал, ударил главата си в мозайката и от ухото му потекла кръв. На път за ловешката болница бащата на 25-годишна студентка в София, издъхнал в линейката.
Маринов пък е задържан под стража за 24 часа в РУ на МВР-Угърчин. Той е родом от Лесидрен, но живее и работи в София, за да може 14-годишният му син да учи и да тренира футбол.
"Цялата ситуация е крайно нелепа! Двамата бяха много добри приятели, просто имаха черен ден в събота!", коментираха  пред кореспондента на БЛИЦ техни съселяни.
От полицията потвърдиха лаконично инцидента.
60-членната лесидренска авджийска дружинка с председател адвокатът Искрен Йотов нашумя наскоро, след като неин стрелец осмърти вълк конеубиец с единично тегло от 45 кг. 40-годишният Радослав Михайлов, дърводобивник и баща на едно дете, гръмна хищника в момент, в който четириногият разбойник разкъсваше местен жребец, стъпил върху трупа му. Това е четвъртият вълк, който лесидренските майстори на пушечната стрелба пращат в отвъдните ловни полета през третото хилядолетие. /Гергана Димитрова, БЛИЦ.