Километрично задръстване се образува на автомагистрала „Хемус”, предаде БГНЕС. Задръстването започва след първия мост от София в посока Варна по магистралата, след 35-ти километър.
След тунел „Витиня” автомобили и множество ТИР-ове се движеха с много ниска скорост, а на моменти спираха и изчакваха колоната да потегли отново. На мястото имаше и катастрофа. Автобус бе блъснал Трабант и задната част на автомобила бе тотално разбита. На фона на масовото задръстване, “Пътна помощ” премести и авариралия автомобил.

Пътуващи разказаха, че не знаят за причината за задръстването и че сутринта, когато отново са минавали по това трасе, не е имало проблеми. Цял ден бе натоварен трафикът по трите магистрали в страната. Интензивен бе и трафикът към граничните пунктове – Кулата и Маказа. Към Бургас движението също бе натоварено, в началото на града се бе образувала колона, изпратени бяха допълнителни мобилни екипи на пътна полиция.

Полицията напомня на водачите да шофират с максимално внимание, съобразена с пътната обстановка скорост и да се съобразяват с въведените временни сигнализации на пътя. След успокояването на трафика, ГДНП ще засили проверките за скорост, а от 22.00 часа днес до 02 часа на 6 септември е планирана поредна превантивна акция, в която пътните полицаи ще следят и ще проверяват водачите за шофиране след употреба на алкохол или без да притежават свидетелство за правоуправление.