Български полицай е ранен при безредиците в САЩ. От съображения за сигурност името му се запазва засега в тайна, съобщава "Монитор".

"Във връзка с престъпните орди, които страхливо крият себе си зад названието "протестанти" и сеят смут и хаос в големите градове на Америка, Българо-Американска Полицейска Асоциация (Б.А.П.А.) иска да ви уведоми, че ние също сме в средата на тези събития и правим всичко възможно да опазим реда.

В Минеаполис и Атланта е страшно! Протестиращите напълно подивяха ВИДЕО

Наш член, който пожела анонимност, беше наранен вчера със стъклена бутилка, но ще се възстанови напълно. Всички са малко изморени, но в типичен български дух казват, че са добре. Всички работим удължени смени и почивните дни са ни прекратени", пишат българските полицаи в САЩ.
 Стрелби на месо окървавиха протестите в САЩ, мародерите вилнеят, има още жертви ВИДЕО

В пост във фейсбук страницата си от B.A.P.A. БГ полицаите се обръщат към всички свои познати с думите - "Призоваваме ви да се пазите и като цяло да поддържате полицията. Също така и нас, вашите братя и сестри, които работим в органите на реда в този труден момент. Ние винаги бихме направили същото за вас! Молим ви да бъдете в безопасност и да подкрепите нас, вашите братя и сестри на реда, ние несъмнено ще направим същото за вас!".

Кръв безкрай на протестите в САЩ! Жертвите растат, журналисти от "Ройтерс" са ранени
 Един е загинал, петима са получи огнестрелни рани в събота по време на протестите в Чикаго, предизвикани от смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд при полицейски арест в Минеаполис на 25 май. Това съобщи вчера телевизия Ен Би Си.

По данни на местните власти 240 души са били задържани, а над 20 полицаи са били ранени при сблъсъци с демонстранти.

 


 


 


 


 

Припомняме, че вълната от протести, породени от смъртта на Джордж Флойд, обхвана цялата страна. От четвъртък насам в демонстрациите, прераснали в прояви на насилие в много американски градове, са били арестувани 1400 души, съобщават американски електронни издания. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!