Бургас бе на косъм от нова жестока трагедия. Огромна изгнила дъска се строполи над главите на две млади жени в центъра на града. Дървената плоскост убиец е паднала от покрива на 4-етажна стара тухлена кооперация на ул. „Сливница” №5, вход В, съобщава "Флагман". 

Инцидентът е станал в пиков час, на един от най-оживените пешеходни светофари на ъгъла на ул. "Сливница" и бул. "Христо Ботев", водещи към топ центъра на Бургас. 35-годишната Петя и приятелката й пресичали трасето, отивали на „Забраненото шоу на Рачков”, но вместо на комедийния спектакъл, се озовали в Спешното.

„Беше ужасно. Дъската буквално се разцепи в главата ми, отскочи и удари моята приятелка по крака. Усетих, че ми става топло, изпотих се, изведнъж всичко ми изтръпна, удари ме със страшна сила. Уплаших се, цялата ми глава беше кръв.

Смятам да подам жалба в Община Бургас. Ще представя и доказателство от лекар. Надявам се покривът да бъде ремонтиран, за да няма по-голяма трагедия, аз се разминах на косъм”, каза Петя.

Секунди след инцидента на място пристигнал съпругът на пострадалата, който откарал двете жени към Спешното. Парамедиците са прегледали обстойно 35-годишната бургазлийка, направили са й рентгенова снимка и дезинфекцирали раната, която е дълбока 5 мм.

Петя е благодарна съдбата, че се е разминала само с голяма уплаха и не толкова сериозно нараняване. Тя е подала сигнал в Общината, откъдето веднага са изпратили екип да инспектира опасната сграда, собствениците се издирват и ще им бъде издадено предписание.

Дъската убиец все още е на мястото на инцидента, а от покрива стърчи останалата част от дървената плоскост, която вероятно скоро също ще падне.