Първокласничка от Велико Търново оцеля като по чудо, след като върху нея се срути паянтов гардероб. Инцидентът станал в търновското училище “Емилиян Станев” в понеделник следобяд, съобщава в. “24 часа”.
7-годишната Л. П. От 1-и “а” клас посещавала занималнята, където подготвяли уроците за следващия ден. По време на междучасие детето било близо до гардеробите в класната стая. В тях малките ученици оставяли спортните си обувки и връхни дрешки. Изведнъж шкафът се откачил и се стоварил върху детето. То било насинено и много уплашено, но за щастие се разминало без сериозни травми. В последния ден преди коледната ваканция момичето все пак си останало вкъщи. “Не смятам да подавам жалба, защото съм доволна от работата на учителката от занималнята и не искам да й създавам проблеми”, каза майката на пострадалата ученичка.
В школото е започнала вътрешна проверка за инцидента, за който се говори, че не бил първият с паянтовата мебел. Според директора на училището Христо Казаков случилото се било “твърде преувеличено”. Той не знаел гардероб да е падал върху дете. “Възпитател в занималните на първокласниците ме информира, че имало два нестабилни шкафа, които се заклатили, когато учениците се блъснали в тях, но не знам да е имало по-сериозен инцидент”, каза Казаков. Вчера опасните мебели са изнесени. /БЛИЦ