Туристическата агенция "Беса Транс" е имала лиценз за работа до 2022 година. Срещу нея е имало няколко сигнала за неспазване на мерките срещу Covid-19, но за друго не е имало. Това каза пред БНР Драган Антоновски, директор на Македонската информационна агенция.

Той обясни, че имената на жертвите не се съобщават, защото не са официално потвърдени. Обявени са имената само на пострадалите, които са настанени в болница. 

"Става дума за 4 автобуса. Туристическото пътуване е било много евтино - за около 80 евро. Много млади хора са отишли на тази екскурзия до Истанбул. Имало е семейства с деца, семейни двойки, дори някои са били на сватбено пътешествие. Целият персонал в една гостилница в Скопие са били на тази екскурзия", разказа той. 

По думите на Драган Антоновски няма организирано пътуване от Северна Македония към България на близки на пострадали и жертви от тежкия пътен инцидент, но много хора са пристигнали вече в София, за да се информират на място за своите роднини.   

Компания „Беса Транс – Скопие“ публикува в профила си във фейсбук съболезнования за днешната трагедия с пътниците в техния автобус на магистрала "Струма".

„Днес е много тъжен и тежък ден за нас като компания, изразяваме съчувствие към семействата и роднините на починалите, молим се за бързо оздравяване на преживелите. Компанията сътрудничи с надлежните институции в Р. C. Македония и Р. България, за да се изяснят причините за тази страшна трагедия!

Извиняваме се на всички, че нямахме възможност да отговорим на търсената информация, защото сме в голям шок", написаха от туристическата фирма и посочиха телефон за връзка 075273732.
През целия ден днес близки на пострадалите чакаха пред офисите на компанията да получат информация за случилото се, за състоянието на близките, но офисът в Скопие остана заключен. 

Собственикът на фирмата заяви, че е в България от сутринта  и няма никаква идея каква е причината за инцидента.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ