Автомобил горя във Велико Търново, съобщи главен инспектор Станимир Радков, началник на Районната служба по пожарна и аварийна безопасност, предаде кореспондентът на БЛИЦ в града. Сигнал за горящия автомобил "Тойота Авенсис" е получен в 13.21 часа в противопожарната служба във Велико Търново, уточни Радков.
Автомобилът е бил на паркинг на бул. "България" 40. Два екипа на пожарната са пристигнали на мястото на инцидента, където са горели купето и багажното отделение. Огънят е потушен преди да достигне двигателното отделение на автомобила. По непотвърдена информация запаленият автомобил е собственост на адвокат Петър Лупов, който преди месец бе нападнат и пребит в кантората си в старата столица.
Полицията работи по изясняване на причините за пожара.

БЛИЦ припомня, че Лупов беше нападнат в кантората си на ул. "Васил Левски" в центъра на старата столица.
Неизвестен мъж бе  влязъл в кантората на адвоката и започнал да го удря с метална тръба по главата и гръдния кош, след което забил нож в ръката му и избягал. Адвокатът получи медицинска помощ в болницата в града. 56-годишният Лупов бе описал нападателя на пристигналите служители на МВР. Иззети бяха охранителните камери, снети бяха отпечатъци от металния прът, който нападателят захвърлил в кантората.
Основната версия, по която се работи е отмъщение заради финансови сделки по които Петър Лупов е работил. Колеги на великотърновския адвокат настояха случая да бъде разкрит възможно най-бързо.
Името на Петър Лупов нашумя след края на финансовата ревизия на ВиК "Йовковци", при която се оказа, че той и варненският му колега Пламен Луков са получили над 600 000 лв. за адвокатски услуги.  /БЛИЦ