12 тона слънчоглед бяха разпиляни на пътя между селата Телиш - Девинци след като товарен автомобил "Шкода Европа" с врачанска регистрация, с прикачено ремарке, се обърна в канавката.
Инцидентът е станал вчера около 12.00 ч., съобщиха днес от полицията. 51-годишен мъж от с. Липица - водач на товарния автомобил при движение с несъобразена с пътните условия скорост, при навлизане в ляв завой, губи контрол над управлението на автомобила, напуска пътното платно и се преобръща в крайпътна канавка, вдясно по посоката на движение. Вследствие на пътното произшествие са причинени значителни имуществени вреди по автомобила и ремаркето, като са разпиляни около 12 тона слънчоглед. Водачът е получил разкъсно - контузни рани по главата и горен ляв крайник, прегледан е в ЦСМП - Червен бряг и е освободен. Издаден му е талон за медицинско изследване. Образувано е досъдебно производство, работата продължават служители на РПУ – Червен бряг. 
При друг инцидент вчера към 6,30 ч. сутринта в Плевен, такси "Шкода Фабия", управлявано от 54-годишен мъж, при движение с несъобразена скорост по ул. "Цар Самуил" посока кръговото движение за ж.к. "Сторгозия" се преобърна и разби в бетонна стена. Причината е, че шофьорът предприел изпреварване и загубил контрол над автомобила. За щастие в таксито не е имало пътници. /БЛИЦ