На моста между селата Козница и Дюлина, община Бяла, област Варна каруца с трима души и едно дете е паднала в реката, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации. Детето, което е на 5 год., и баба му са в неизвестност, а дядото е изплувал.
Водолазен екип на МИС пътува към мястото на инцидента. Реката е много пълноводна, влачи дърва и дънери.


Силният вятър обръща коли на Петолъчката. Два автобуса с деца са затънали в крайпътните преспи в община Горна Оряховица. Екипи на МИС работят по изтеглянето им.

В местността Златни мостове в Национален парк Витоша са блокирани 17 деца и 4 възрастни. Сигналът е постъпил на тел. 112. Екипи на МИС пътуват към Златните мостове. 

Силният вятър преобърна автобус в района на село Оряховица, Старозагорско. Тримата пътуващи по чудо нямат наранявания. Екипите на „Пътна помощ” и „Гражданска защита” работят по изтегляне на превозното средство и почистване на пътното платно. Превозните средства, движещи се по направление Стара Загора – Нова Загора се пренасочват през Казанлък.

Обстановката остава усложнена в областите Монтана, Велико Търново, София, Видин, Враца, Шумен, Разград, Добрич и Силистра. Продължава изтеглянето на заседнали в снежните преспи тежкотоварни коли по пътищата на страната. В област Монтана са изтеглени 6 автобуса и 37 автомобила. Транспортирани до болнични заведения са 7 болни на хемодиализа. Екипи на МИС изтеглят и аварирали автомобили в област Видин.

Поради навявания проходът Шипка е затворен. Затворени са и проходите Петрохан, Хаимбоаз и пътя Лъкатник-Вършец.

Над 150 ТИР-а са блокирали движението на прохода Хаимбоаз. Изпратена е техника от Териториалната дирекция на МИС във Велико Търново за изтегляне на тежкотоварните коли. Изтеглени са закъсали автомобили по пътя Велико Търново- Полски Тръмбеш и в района на Дъбовия мост в областния град.

На автомагистрала „Хемус”, на пътя за село Чурек е закъсал автобус с румънска регистрация. Пътниците, между които и едно дете, са настанени в община Елин Пелин. Осигурена е храна и топли напитки.
В засегнатите от снеговалежа области, Териториалните дирекции на министерството осъществяват непрекъсната координация с кметовете на общини и с областните управители. Екипи в цялата страна отстраняват прекършени дървета и надвиснали от покривите ламарини.

МИС предупреждава: Не предприемайте пътувания, ако това не е крайно наложително! 


От "Пирогов" съобщават, че днес 135 пациенти с различни травми, причинени от снега, са минали през травматологичния кабинет на Института. 48 от тях са оставени на лечение. От 8 часа в петък сутринта до 10.30 часа прегледаните са 21, една жена с фрактура на тазобедрената става е оставена на лечение. Останалите след преглед и медицинска помощ са освободени за домашно лечение.
"Ако се наложи, ще бъдат отворени още поне три спешни приемни травматологични кабинети", посочи шефът на Спешното консултативно отделение д-р Стоян Сопотенски. И припомни, че при миналата поледица пострадалите бяха над 200 души. /БЛИЦ