Движението Пловдив-София по магистралата след зловещата катастрофа, при която цистерна изгоря след удар в тежкотоварен влекач, вече е възстановено, съобщава GlasNews.bg. 


В обратна посока обаче - София - Пловдив, ще бъде освободено чак когато приключи огледът, който и в момента продължава. Опашката от автомобили е внушителна.

Картината е неописуема, има поражения и по самата магистрала от силния огън. Какви и колко са те, ще стане ясно, след като запалените превозни средства бъдат издърпани. Все още те са на мястото. 

Припомняме, чужденец почина при тежката катастрофа на магистрала "Тракия". Той е бил водач на цистерната, която изгоря след удар в тежкотоварен влекач, съобщиха от прокуратурата по време на брифинг. 

"Възможно е на шофьора да му е прилошало. Възможно е и да са го засекли. Съмнително е било движението на превозното средство. Към момента причините за инцидента се изясняват. Разследването започна преди около час", обясни зам.-градския прокурор на София Иво Илиев.

По непотвърдена информация и двамата шофьори - участници в инцидента, са чужди граждани, а починалият е сърбин. 

От МВР обявиха, че инцидентът е станал около 07:30 часа тази сутрин. Няколко пожарни автомобила са на мястото и два часа гасиха пламъците.

Припомняме, че вследствие на удара между двете возила цистерната се запали, а движението в двете посоки по аутобана беше спряно.