7-годишното момче от Якоруда, което е със счупено бедро, след като е блъснато от лек автомобил, е преместено от болница ПУЛС – Благоевград в детска травматология на столичния институт „Пирогов“, съобщава struma.bg.

Пътният инцидент с малкия Николай, както „Струма“ писа, стана завчера около 12,50 часа на главния път в Якоруда на изхода от града, блъснат е от началника на горския участък Иво Талев, който шофирал служебния автомобил „Нива“. Той реагирал адекватно на създалата се ситуация и веднага подал сигнал за инцидента.

„Детето се спусна изведнъж пред автомобила, шофирах със съобразена скорост, в този участък няма обозначена пешеходна пътека”, каза шофьорът Талев, който превъзмогна шока от случилото се и поясни:

„Момченцето беше без придружител, за секунди изскочи пред колата, когато го попитах защо така е изтичал, отговори, че е гонил изпуснато топче, играели си с негов връстник. Детето беше в съзнание, адекватно и дори отказа да се качи в автомобила, но аз настоях и веднага го транспортирах до филиала на Спешен център – Якоруда. Просто лошо стечение на обстоятелствата, не знам защо по същото време момчето не беше на училище. Нямах време да го разпитвам за такива подробности, за мен беше важно да му се окаже лекарска помощ. Поддържам връзка постоянно с лекарите, по преценка на специалистите в Разлог детето беше транспортирано за ортопедия в болница ПУЛС – Благоевград завчера”, заключи Иво Талев.

От ОД на МВР – Благоевград съобщиха, че 7-годишно момче е с фрактура на лявото бедро, след като е блъснато от автомобил ВАЗ. Сблъсъкът е станал, след като детето внезапно е изскочило на пътното платно, потвърдиха и от полицията.