Унгарският шофьор, който пострада вчера на магистрала „Тракия”, е с тежка черепно-мозъчна травма и се бори за живота си. Както БЛИЦ съобщи, около 11.30 часа, от моторно превозно средство изпаднал метален предмет, който разбил предно обзорно стъкло на движещия се зад него лек автомобил „БМВ” с унгарска регистрация и ударил 48-годишния водач.
По непотвърдена информация на БЛИЦ метална тръба е изпаднала от камион, движещ се пред унгареца и е ударил стъклото на чуждестранния автомобил. Мъжът загубил управление и колата се забила в разделителната мантинела. Взета е кръвна проба за алкохол от пострадалия шофьор.

Без наранявания са 34-годишната му съпруга и двете им деца, на 13 и 14 години. Продължава работата по изясняване на обстоятелствата и причините за инцидента. Не е ясно защо водачът на камиона, движещ се пред колата, не е спрял и не е оказал помощ.

Разследващи коментираха, че има голяма вероятност шофьорът на тежковоза изобщо да не е разбрал какво е причинил на колегата си. Унгарското семейство е пътувало в посока Бургас, отивали са на море.  

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ