Бременната в деветия месец жена, изгуби бебето си при катастрофа в Хасково в новогодишната нощ. Както БЛИЦ писа произшествието, при което са се ударили три коли, е станало на кръстовището на булевард „Раковски“ и улица „Дунав“в Хасково.

Освен коремна травма, 22-годишната жена е получила и белодробна, затова след секциото се е наложила още една спешна операция. Настанена е в ОАИЛ и към момента състоянието й е стабилно. Предстои консултация със специалисти от Пловдив, уточниха още от ръководството на хасковската болница, цитирани от haskovo.live.

Освен бременната жена, са пострадали още трима души, двама от които са в болница в тежко състояние. Всички те са пътували в една от колите. Момче и момиче на 24 години са настанени в Неврохирургия с травми на главата и комоцио. Няма опасност за живота им, съобщиха от отделението.

През спешната помощ е преминал и бащата на починалото бебе на бременната жена, който в новогодишната нощ е шофирал колата. Състоянието му не е изисквало постъпване в болница и е освободен за домашно лечение.

Двойката е чакала първото си дете, съобщи бащата, цитиран от haskovo.live, който днес, заедно с родителите си бе пред ОАИЛ. Той не помни нищо от катастрофата. Мъжът разказа, че спрели на бензионстанцията на ул. ” Дунав”, за да заредят и от тогава всичко му било като бяло петно. Момичето също не помнело нищо, казаха лекарите.

По случая е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура, което обаче, след смъртта на бебето вероятно ще бъде поето от Окръжна прокуратура.

По информация на магистратите, колата, в която е пътувала бременната и другите двама пострадали мъж и жена, заедно с още един автомобил е навлязла в кръстовището от ул.”Дунав” на зелен светофар.

По същото време по бул. "Раковски” към центъра е пътувал друг автомобил, който на червено и с висока скорост навлиза в кръстовището. Така се стига до верижната катастрофа.

40-годишният шофьор, преминал на червен светофар е имал 1,7 промила алкохол в кръвта, показала проба с дрегер.

Виновният водач е задържан е за 24 часа в полицията, като преди това е бил прегледан в болница, тъй като се оплаквал от болки в ръката.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!