34-г. Весела А. от Дупница пострада, след като е блъсната от такси на излизане от магазин „Лидъл“. Младата жена пазарувала със своя приятелка в магазина на старата автогара в Дупница. На излизане от магазина с две пълни чанти тя била ударена от такси, движещо се на заден ход. Таксито минало през стъпалото на единия й крак. Приятелката й е невредима, тъй като била на сантиметри зад нея, пише Struma.bg.

Весела А. паднала на земята. Очевидци на инцидента се развикали и шофьорът на таксито спрял. В таксито имало клиент, който слязъл и си тръгнал пеш. Минувач се обадил на тел. 112 и съобщил за инцидента. На място пристигнал дежурен екип на Спешен център и транспортирал пострадалата жена в частната болница в Дупница, която се намира на 100-тина метра от мястото на инцидента.

Пристигнали и пътни полицаи, които тествали за алкохол таксиметровия шофьор. Пред тях той се оправдал, че пешеходката внезапно се озовала зад автомобила и не е имал време да реагира. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата, тъй като се движил с несъобразена скорост на пътя.

От тежестта на автомобила, преминал през крака й, пешеходката има спукани малки костици на ходилото и ще се наложи лечение.