Мъж загина, а двамата му сина пострадаха при катастрофа край Раднево, съобщиха от ОДП-Стара Загора. При пътния инцидент са пострадали също гръцка гражданка и 2-годишното й дете. През изминалото денонощие по пътищата на страната живота си са загубили общо 10 души.
На 24.08.2008 г. около 09.30 ч по главен път ІІІ-554 до радневския кв."Гипсово" в посока север се е движел лек автомобил “Опел Кадет”, управляван от Д.А. (34) от Раднево. По неизвестни причини на ляв завой, автомобилът навлязъл в платното за насрещното движение и се ударил челно в лек автомобил “Форд Мондео”, управляван от гръцкия гражданин Х.К. (41). В следствие на удара, водачът на “Опел Кадет” е загинал на място. Пострадали са и пътуващите в автомобила синове на водача: на едното момче ( на 9 г.) е оказана амбулаторна медицинска помощ, а 7-годишното му братче е транспортирано в МБАЛ – Стара Загора, с разкъсно-контузни рани в областта на лицето и устата, без опасност за живота. Пътуващата в автомобила с гръцка регистрация 30-годишна съпруга на водача (румънска гражданка) е получила охлузна рана на ляв крак и контузни рани по дясна ръка и по главата, а 2-годишният й син - контузна рана на главата и със съмнение за комоцио. Жената и детето са транспортирани до МБАЛ – Стара Загора, където им е оказана амбулаторна медицинска помощ. Нанесени са значителни щети по двата автомобила. На гръцкия гражданин е взета кръв за химически анализ. Трупът на загиналия е откаран за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство. 

В 15.20 ч. същия ден по автомагистрала “Тракия” в посока запад се е движел “Рено Клио”, управляван от В.К. (59) от с. Зимница, общ. Стралджа. В района на надлеза за с. Оризово, при движение с несъобразена скорост, водачът изгубил управление над автомобила, който се преобърнал извън пътното платно. В резултат на удара возещата се на задната седалка 53-годишна съпруга водача е получила фрактура на три ребра вдясно, а 7-годишната й внучка - разкъсно контузни рани по главата. Жената и детето са транспортирани за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача. Същият е ползвал обезопасителен колан. По случая работи РПУ – Чирпан. 

В 10.00ч. но път ІІ-66 (Нова Загора – Стара Загора) в посока запад се е движел лек автомобил “ВАЗ”, управляван от Н.Д. (76) от с. Дълбоки. До разклона за с. Дълбоки при завой наляво за навлизане в черен път, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил с лек автомобил “Фолксваген Пасат”, управляван от М.К. (53) от София. В резултат на удара Н.Д. е получил контузни рани по главата и е настанен за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Взета му е кръв за химически анализ. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на М.К. По случая работи РПУ – Стара Загора. 

Около 18,40 ч. също вчера по пътя от с.Овощник за с.Черганово,общ. Казанлък в посока изток се е движел лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от неправоспособния С.Г. (33) от с. Черганово, общ. Казанлък- водач. На около 300 метра преди входа на с.Черганово при движение с несъобразена скорост и неспазване на необходимата дистанция, застигнал и ударил отзад движещия се в същата посока лек автомобил "Рено 19" , управляван от Г. Ж. (21) от с. Черганово. В резултат на удара, возещият се на предна дясна седалка в лек автомобил “Фолксваген Голф” 58-годишен казанлъчанин е получил контузно- разкъсна рана на главата. Оказана му е амбулаторна медицинска помощ. И в двата автомобила са използвани обезопасителни колани. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на Г.Ж.. При проверката техническото средство е отчело 2,64 промила алкохол в кръвта на С.Г., който е задържан за 24 часа. По случая работи РПУ – Казанлък. 

В 20.45 ч. снощи в Гълъбово полицейски екип на РПУ е заловил В.А. (31) от Гълъбово да управлява лек автомобил “БМВ” в кв. “Строител”, след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 2,56 промила. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343 "б" от НК, съобщават още от ОДП-Стара Загора. /БЛИЦ