Пожар унищожи 20 лодки за гребане и покривната конструкция на хангара, в който са били те на Гребната база в Пловдив, съобщават от пожарната служба в Пловдив. Сигналът за огнения ад в хангар на гребен клуб "Черпоков", е получен в 03:00 часа тази сутрин.
Все още не са установени причините, от които е възникнала огнената стихия. Извършва се разследване от служители на 2 РУП. В ликвидирането на пожара са участвали два противопожарни екипа. 

Заедно с лодките са унищожени и 20 гребла. Спасени са били съседните сгради, хангари и лодки. Разследващите коментираха пред БЛИЦ, че се работи по всички възможни версии. Рови се и за умишлен палеж. Щетите са за стотици хиляди левове. Притеснени, днес млади гребци от клуба се събраха пред изпепеления хангар.
 

На място пристигна и олимпийският шампион по гребане Николай Бухалов, който изрази предположение, че вероятно късо съединение стои в основата на огъня. Бухалов лично огледа изпепеленото помещение и изрази съжаление за възникналия инцидент. Предстои застрахователите да изчислят щетите от пожара. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ