Всички участници в ПТП-то са закарани в болница, с изключение на трима, които са без наранявания. Това заяви в ефира на bTV министърът на МВР Иван Демерджиев.

Първа версия за кървавия ужас на "Тракия" с десетки ранени деца

"Повечето са с леки наранявания. Има четирима по-тежко пострадали, но без опасност за живота. Екипите на МВР много бързо са достигнали до мястото и са помогнали ранените да стигнат до болнично заведение“, каза той.

По думите му надделява версията, че водачът се е разсеял и е изгубил контрол над превозното средство. Според него пътната настилка е в изправност и няма как външен фактор да е виновен за инцидента.

Извънредно! Автобус с деца катастрофира на „Тракия”, хвърчат линейки, пожарна и патрулки СНИМКА

БЛИЦ припомня, че малко след 20 часа автобус със сръбски граждани, предимно деца, се е обърнал в канавка. Има множество пострадали, но не и жертви. 
На място има много екипи на полиция и „Спешна помощ“. 

От университетската болница в Стара Загора казаха, че при тях има настанени 17 дечица - най-малкото на 6 години, най-голямото на 17. Има един по-тежко пострадал мъж. Ще му бъде извършена ампутация на единия от крайниците. Децата повечето са с повърхностни рани и те ще бъдат обработени. 

Първо ВИДЕО 18+ от тежката катастрофа с автобус с деца на "Тракия", страшно е!

10 възрастни и 38 деца са били в автобуса по време на инцидента.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!