Според "Гражданска защита" пожар е избухнал в южната част на завод "Арсенал" в Казанлък.

На място има екип на Гражданска защита и пет пожарни, които погасяват огъня. Все още не може да се влезе в района на пожара, за да се установи причината за огъня.
Няма замърсяване на въздуха към момента.

От ранния следобяд взривове се чуват от източната част на завод "Арсенал" в Казанлък, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.

Гъст черен дим се стеле над селата Розово и Бузовград, гърмежите се усилват и стават все по-чести, съобщиха от полицията в града.

От  Бърза помощ информира, че не поискано съдействие от тях,  като  най-вероятната причина  за това да няма пострадали е обстоятелството, че днес е почевен ден и в завода няма служители на работа.

 В най-големия оръжеен завод на Балканите стана инцидент само преди няколко месеца. На 16 ноември 2007 г. 53-годишната Сание Ахмедова от с. Ясеново получи около 60 процента изгаряния по лицето и тялото при производствен инцидент в завода. Пострадалата е почиствала инструментите със спиртно-воден разтвор. Предполагаемата причина е, че тя е изпуснала детайл във ваната и течността се е възпламенила. На 9 октомври 2007 г. при взрив в завод 3 на оръжейното дружество Арсенал в Казанлък загина 48-годишният работник Атанас Атанасов. Той се намирал до центрофуга за смес на суровина за производство на барут, когато е станала злополуката. /БЛИЦ