Живущите в бл. 91 в жк "Меден рудник" преживяха най-кошмарната неделя. Вчера сутринта те се събудиха с гъст дим, а минути по-късно се наложи евакуацията им, предава Нова тв. 

Всичко е започнало малко след 06:00 ч., когато от апартамент на първия етаж, обитаван от трудноподвижна жена, е започнало да излиза пушек.


Веднага съседи се обадили на тел. 112, откъдето изпратили полицейски и пожарникарски екипи. Те са установили, че от жилището излиза гъст дим, но не се виждат пламъци.

Пушекът се насочил към горните етажи на входа на блока, като живущите в горните апартаменти са евакуирани. 

Неколкократните опити за отваряне на входната врата на апартамента на трудно подвижната жена от служителите били прекъснати от мъж във видимо неадекватно състояние, който отворил вратата отвътре.

Установено е, че това е 45-годишен бургазлия, живеещ в апартамента. Той е бил агресивен и след отправени обиди към полицаите нанесъл удар с юмрука в областта на корема единия от тях. 

С цел предотвратяване на противоправното му поведение за задържането на бургазлията са използвани физическа сила и белезници.

При извършения оглед в жилището в бл. 91 в к-с „Меден Рудник” в стая е открита 70-годишната трудноподвижна жена, която била в добро състояние.

В жилището не е установен пожар, а пушекът идвал от запалени хартиени листи в банята на апартамента. По случая е образувано бързо производство.