Трима души са загинали при чудовищния пожар в тайландската столица Банкок, където гори хотел и търговски център. Най-малко двама са скочили през прозорците на “CentralWorld” – един от най-големите търговски центрове в света, в опит да избягат от пламъците, съобщава „Мирър“.
 

Седем души са ранени. Появиха се твърдения, че изходите били заключени, когато хора тръгнали панически да напускат небостъргача.

 
Има и видеокадри от драматичния момент, в който се вижда как огромно огнено кълбо излиза от едната страна, след като нещо вътре експлодира (вижте видеото тук).
 
Огромно облаци черен дим са обгърнали сградата и се виждат от целия град. Огненият ад е тръгнал от осмия етаж на хотела, който е сред най-популярните сред туристите места.  
 
Евакуирани са хиляди хора, сред които настъпила паника. В същото време пожарникари се опитват да овладеят огъня.
 
 
Както БЛИЦ съобщи, пожарът е избухнал в „Сентара гранд хотел“, намиращ се в непосредствена близост до търговския център „Централуърлд“. Смята се, че огънят е тръгнал от стая, използвана за склад, която била пълна с хартия.
 
Пожарникарите съобщили за няколко души, загинали след скок от високо. Един от тях, загинал на място, се хвърлил от аварийната стълба на шестия етаж.
 


Един полицай е пострадал от гъстия дим. Пожарът  избухнал около 17 ч. местно време и е бил овладян едва след час.
 
CentralWorld е 11-ият най-голям търговски център в света. Първоначално се е казвал Световен търговски център. В него има и офис кула. През 2010 година е подпален от антиправителствени демонстранти при сблъсъци с полицията.
 

Превод и редакция: БЛИЦ 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!