В мрежата се появи фотография на заподозрения за стрелбата в Страсбург.

Заподозреният Шариф Шекат е роден през 1989 г. Според информацията от френските медиите той е роден в Страсбург. По-рано, нападателят е попадал в полезрението на полицията, той е включен в базата данни S - това са дела, свързани със заплаха за държавната сигурност.

По информация от някои френски издания, в дома на стрелеца са открити множество гранати, както и радикални книги.

 


France Info съобщи, че заподозреният за стрелбата в центъра на Страсбург е трябвало да бъде задържан във вторник сутринта (11.12.) по дело за убийство, но той не си е бил у дома.Ексклузивно и първо в БЛИЦ! Бареков в сърцето на терора в Страсбург, ето какво е видял (СНИМКИ)

Според последна информация четирима души са загинали при стрелбата в Страсбург, информира BFM TV, позовавайки се на свои източници. Също така единадесет души са ранени, като поне 7 от тях са в тежко състояние.

Извънредно! Нови изстрели в Страсбург! Военните влязоха в престрелка с атентатора

Според съобщенията в медиите, стрелецът все още не е задържан. На площад Бройл, в историческия център на града, се провежда спецоперация. Изданията в страната съобщават, че нападателят е ранен след престрелка с военните. Органите на реда имат основание да смятат, че заподозреният не е действал сам.Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!