Две покривни телени конструкции рухнаха под натиска на снежната покривка в ловешкия зоопарк днес. От тях едната е над клетката на водоплаващите птици, а другата - над външната площадка към помещението на кафявите мечки.
Тепърва ще стават ясни щетите. Предприети са спешни мерки по тяхното възстановяване, съобщи шефът на зооградината д-р Феодор Вацов, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Ловеч.
Според друг  източник инцидентът в мечешкото обиталище е особено неприятен, тъй като в момента клетката се обитава от две едномесечни мечета и майка им Йоана. Няма опасност за здравето на рунтавите пеленачета, но ремонтът ще обезпокои излишно семейството.
В момента нутра от Кнежа е най-новата обитателка на втория по големина у нас зоокът.
В същото време от Национална агенция "Пътна инфраструктура" известиха, че силен вятър и обилен снеговалеж има в Ловеч, 40-60 сантиметра е дебелина на снежната покривка. 58 машини почистват и опесъчават основните направления. Проходът Шипково – Рибарица е затворен, там снегът е над 60 см. Затворени са и направленията Микре – Ловеч, Летница – Горско Сливово и Деветаки – Брестово. /Гергана Димитрова, БЛИЦ