37-годишен мъж беше намерен удавил се в колата си в Нормандия, Западна Франция, в резултат на поройните дъждове в част от страната. Това предаде "Франс прес".

16 департамента в Югозападна, Централна и Източна Франция са в състояние на оранжева тревога за бури и наводнения, съобщи френската метеорологична служба "Метео-Франс".

За опасност от мълнии, водни смерчове и внезапни наводнения бе съобщено в департамент Йор. Особено силни са валежите в департамент О Рен, където се образуваха кални свлачища, а движението по автомагистрала А 36 беше блокирано. Пожарникарите са реагирали на 450 повиквания в департамента, където е паднала и градушка.

Положението във Варна е бедствено! Градът е под вода, а хората се вайкат: Не можем да излезе от домовете си (СНИМКИ/ВИДЕО) 

През месец май тази година са регистрирани рекордните 182 000 мълнии - почти двойно повече от предишния рекорд от 2009 г.

Очаква се дъждовете да продължат през цялата седмица, предупредиха синоптиците.
  ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната

Източник: Нова телевизия