Човек е пропаднал в шахта на трамвайна спирка в столичния квартал „Бъкстон". Капакът се спукал под краката му и пешеходецът има сериозни наранявания.

Радослав Симеонов ще съди общината.

Спирката, на която става инцидентът, е на ремонтирания участък на трамвай номер 5 и е открита едва на 8 декември.

"Трябваше да стигна до светофара, но стигнах до едни шахти, пропаднах всъщност в една шахта, комуникационна. Капакът просто се срина под мен, разцепи се на две и аз се намерих на земята с различни травми, включително травми на устата, разклатени зъби и така нататък", коментира Радослав Симеонов пред БНТ.

Граждани сигнализират, че не само там капаците на шахтите са нестабилни.

"Всички тези капаци би следвало да се ревизират, защото те са нови, така е предаден обектът и каква е гаранцията, че няма да се случи на друг човек. Разбира се, че смятам да съдя общината... Но съм подал сигнал по електронен път и очаквам да се свържат. Но мисля, че е редно гражданите да реагираме в такива случаи чрез съдене", добави той. 

От Столична община отговориха, че вече са изпратили авариен екип на мястото.

„След получен сигнал на 13 февруари, понеделник, Столична община изпрати авариен екип на място. Установено е счупване на единия от трите капака на шахтата на трамвайната спирка. Веднага е извършена подмяна на счупения капак. Проверяват се записи от видеонаблюдението в района, тъй като и трите капака на шахтата са нови", обясниха от Столичната община.

Днес работници продължаваха да подменят временните шахти по спирките на новото трамвайно трасе с капаци като този, заради който е станал инцидента.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук