Последният, който е видял жив шефа на кабинета на ДПС Ахмед Емин, е министърът на земеделието и храните Валери Цветанов. Цветанов потвърди, че се е видял за кратко с Емин, но не даде повече подробности за срещата им.
По неофициална информация вчера шефът на кабинета на Ахмед Доган е бил в сградата на Беловодски път, районът около която днес остана отцепен от полицията. Там е имал среща в ресторанта. Малко след като събеседникът му си е тръгнал и той е станал от масата. По-късно е намерен прострелян в коридора на стълбищната площадка Никой от персонала обаче не е чул фаталния изстрел. Не е намерено и предсмъртно писмо.
Според непотвърдени данни e предстояла и още една среща на Ахмед Емин - с депутат. Разследващите твърдят, че като основна за смъртта му остава версията самоубийство. От МВР обаче не съобщават информацията, на базата на която лансират самоубийството като водеща хипотеза за случилото се. 
Разследващите търсят и мотивите за евентуалното самопрострелване. В тази връзка се разпитват и близки на Емин. Двама от тях днес бяха в прокуратурата, вероятно за получат постановлението за освобождаването на тялото му от съдебна медицина.
Аутопсията е приключила, но се очакват заключенията на експертите, допълниха от прокуратурата. Според Руси Алексиев, говорител на Софийска районна прокуратура към момента всички данни насочват към версията за самоубийство. Запитан дали се изключват политически мотиви за случилото се, той заяви, че нито една версия не е игнорирана.
Според информация в медиите преди дни Емин е имал тежък спор с лидера на ДПС Ахмед Доган. Друг повод, по който стана известен шефът на кабинета на Доган, е публикация в столичен вестник. Там беше отпечатан документ, според който Емин е предал на лидера на партия "Атака" Волен Сидеров един милион и шестстотин хиляди лева за предизборната кампания на националистите. /БЛИЦ