Вятърът е разбил самолета близо до Солунска глава. Разследващите органи не искат да коментират предположенията, но самият премиер Заев го обяви. Виновен е вятърът, който е духал над Солунска глава, изпращайки четиричленно семейство от България към смъртта, съобщава македонското електронно издание „Република“.

Министър-председателят добави, че се е обадил по телефона на българския си колега Бойко Борисов да изкаже съболезнования и заяви, че най-вероятно днес телата на мъртвото семейство ще бъдат транспортирани в София. От Комитетът за разследване на авиационни произшествия и сериозни инциденти съобщиха, че обяснение защо и как самолетът се разбива ще има след 30 дни.

Припомняме, че самолетът се разби на 2 април 2019 г. северозападно от връх Солунска глава на територията на Северна Македония. При авиокатастрофата загинаха Бизнесменът Георги Бошнаков, съпругата му Калина и двете им деца. Бощнаков е крупен предприемач с няколко успешни бизнеса, включително производства на плоскости и пелети от отпадъци. Съпругата му Калина Корнажева е известна столична адвокатка. Двете им дъщери са на 18 и 14 години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!