Около 30 маскирани мъже са нападнали лидера на партия "Гражданская позиция" Анатолий Гриценко и негови привърженици в Одеса, съобщават "Odessa Daily" и редица други украински медии.

Гриценко е бивш министър на отбраната на Украйна, живял е и специализирал в САЩ, бил е шеф на информационно-аналитичния център на изборната кампания на предишния президент на Украйна Виктор Юшченко и е бил избиран за депутат във Върховната Рада.
 

Кандидатът за президент на Украйна Анатолий Гриценко (в средата) и негови привърженици бяха нападнати снощи от маскирани мъже 

Според последните социологически проучвания Гриценко и Порошенко делят трето място по шансове да спечелят президенските избори, чийто първи тур ще е на 31 март 2019 г. Рейтингът на Гриценко обаче продължава да се увеличава, а на Порошенко - да спада. 

Инцидентът е станал снощи пред входа на офисния център "Терминал 42", където е студиото на радио "Шарк". Анатолий Гриценко е бил поканен да участва в пряк ефир. Мъжаги със спортни фигури обаче му преградили пътя към входа, а след това нападнали привържениците му.

Наложило се Спешна помощ да оказва помощ на пострадали. Началникът на управлението за превантивна дейност в одеската полиция Иван Ищенко е обявил, че засега действията на нападателите са квалифицирани като хулигански, съобщава "Odessa.Online". Очевидци обаче твърдят че по време на мелето полицаите са си траели и не са се намесили да усмирят биячите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ