"Америка и Европа се отърваха от коронавируса, а ние, за съжаление, имаме такова правителство, че продължаваме седмици наред да сме първи по смъртност", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с българи от Северна Македония, цитиран от ТРУД.


"Днес 154 души починаха, хиляди заразени, никакви мерки, най-ниска ваксинация. Когато вие в РСМ се молехте за ваксини, аз бях осигурил 3 милиона - "Пфайзер", Модерна, "Астра Зенека", "Джонсън и Джонсън". България продължава да е на първо място в Европа по смъртност".

"По половин милиард на седмица теглим дългове, бяхме пример за Балканите, сега дори не ми се говори на тази тема. Всичко най-лошо, което можеше да ни се случи", ни се случи допълни той.

Проф. Киров: Има основание за импийчмънт на Радев, иде перфектна административна буря заради Петков

„Аз съм убеден, че това е един от най-малките проблеми за българското малцинство в Македония, който ще бъде решен", изтъкна той

„Нищо не е нерешимо, стига да има воля и от двете страни. Вие сте мост за приятелство, българското малцинство и трябва да помогнете", обърна се Борисов към делегацията от българи от Северна Македония.

"България изпадна в изолация заради Радев. Вчера КС се произнесе, че в неговото служебно правителство има хора, които не са министри. Той няма как да не е знаел, защото е подписал документ, с който иска КС да не разглежда делото, защото този министър, не е вече министър. От вчера има доста призиви за импийчмънт на Радев, надали с това трябва да се занимаваме в момента.

Ще го отстрани българския народ. Който го е избрал, той ще го отстрани. Нито аз, нито ГЕРБ, няма да се замесваме в тези неща. Но провалът на неговото правителство във всяко едно отношение е видим. Ние не сме имали президент, който да нарушава Конституцията", каза още Борисов.