Новият шеф на парламента Никола Минчев е бил забелязан днес по обед да влиза инкогнито в една от книжарниците на "Сиела" в центъра на София, съобщиха за БЛИЦ очевидци. 

Посещението явно не е било с литературна цел покрай днешния му имен ден, защото той е бил придружаван от двама охранители със слушалки в ушите, които са се оглеждали внимателно на всички страни твърдят очевидците на случката. 

Какъв точно е бил поводът за тази визита на новия висш държавник в обект на фирмата, около която изобилстваха скандални новини покрай отминалите избори с машинно гласуване и неочаквания им край, посял куп съмнения около истинността на резултатите, тепърва ще се изяснява.

Припомняме, че преди седмица  ГЕРБ направи намеци за това как е получен високият резултат на "Продължаваме промяната" на изборите, след като назначеното ръководство на ДКК е сключило договор за над 1,1 млн. лв. с адвокатската кантора на един от собствениците на "Сиела Норма" - фирмата, доставила машините за гласуването.

Това е вторият дублиращ договор, сключен от уволнената шефка на ДКК Ваня Караганева за една и съща услуга, този път с кантората "Георгиев, Тодоров и ко". Тази кантора, по думите на Георг Георгиев и Любомир Талев от ГЕРБ, е свързана с един от собствениците на "Сиела".

Квартетът Караганева, Кирил Петков и "Сиела", "не може в него да мине без главното действащо лице Румен Радев", заяви тогава лидерът на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев. Той напомни още по адрес на президента, че това е "човекът, който настоя за използването на машините" и за изключването на вота с хартиени бюлетини.

"В резултат на машинното гласуване "Продължаваме промяната" е първа политическа сила - кръгът е затворен", заключи Георгиев. "Може би това дава отговор и на въпроса защо нито една агенция не можа да регистрира 10-те процента разлика", напомни той за прогнозните данни, според които ГЕРБ водеше пред ПП.