Днес става ясно дали ГЕРБ ще върне мандата за съставяне на правителство. Изпълнителната комисия на партията трябва да вземе това решение или да внесат проектосъстава на правителството начело с Даниел Митов за гласуване в Народното събрание.

"Има такъв народ" отхвърлиха поканата за консултации с ГЕРБ - СДС вчера, ден преди това Демократична България направи същото. Ако мандатът бъде върнат, президентът връчва следващия мандат на втората по големина политическа сила в парламента "Има такъв народ".

Те все още не са дали отговор на въпроса - дали ще приемат, въпреки декларираната подкрепа от всички други партии.

"Още преди конституирането на настоящия Парламент ПП "Има такъв народ" заяви пределно ясно, че по никакъв начин и по никакъв повод няма да участва в разговори с партии, представляващи досегашното управление на страната.

За нас ПП ГЕРБ е основен символ на статуквото и за нас е изключено да обсъждаме каквото и да било правителство, предложено от представителите на тази партия. Затова намираме за естествено да откажем участие в предложените от Вас консултации", заяви вчера Тошко Йорданов, председател на ПГ на "Има такъв народ".