Коалицията „Изправи се! Мутри вън“, се оказа без водач на листата във Враца в последния момент. След като списъкът с кандидатите вече беше входиран в Районната избирателна комисия във Враца, се е наложила смяна, защото водачът се е отказал, пише tribune.bg.

„В РИК Враца е постъпило предложение с вх. № 87/04.03.2021 г. относно регистриране на нов кандидат в кандидатска листа в изборите за народни представители на 4 април 2021 г. на коалиция „ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!“ на мястото на отказалия се Данаил Стефчов Димитров, вписан в листата под №  1 на коалицията.

Предложението е подадено от Андрей Христов Вълчев в качеството му на упълномощен представител на Мая Божидарова Манолова-Найденова и Николай Димитров Хаджигенов в качеството им на представляващи коалиция „ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!“ с приложено пълномощно“, съобщиха от РИК-Враца.

Не стават ясни официалните мотиви за отказа на Димитров.

Той беше водач на листата на „мутрите“ до вчера. Димитров е общински съветник от БСП, който е признат за виновен в подправянето на официални документи с решение на районния съд в железничарския град. След това е част и от АБВ.

Враца се оказва тежка област за коалицията между Манолова и „Трио“-то. Димитров е вторият отказал се в предпоследния момент. Преди него считаният за сигурен водач на листата адвокат Пламен Петков се оттегли с пост във Фейсбук.

„…политическата ми кариера приключи преди да е започнала. Проявих неблагоразумието да приема предложение от политически субект да водя листата му за Враца за участие в парламентарните избори на 04.04.2021 г. Въобразих си, че ще участвам в проект, който ще използва опита и познанията ми, за да направим заедно стъпки към подобряване живота на обикновения човек.

Наивността ми стигна до там да споделя с близки и приятели за това ми начинание. Твърдото ми убеждение е, че политика трябва да се прави на светло, а не на принципа на сектантска организация. Мислех, че целта е реално участие в състезанието и няма защо де се крия до последния момент.

Нямам какво да крия. Имам зад гърба си почти 17 години като съдия и повече от 10 години адвокатски стаж. Винаги съм бил с лицето и името си пред хората. И нямам никакво намерение да предоставям това лице и това име за опаковка на съдържание, което не приемам.

След седмица с почти нулева комуникация с ръководството на политическия субект разбрах, че това не е моето състезание и вчера уведомих, че се отказвам“, обяви той в социалните мрежи.  

Снимка: БГНЕС