Македонски медии отразяват политическите нагласи у нас, като водещо заглавие е „Бойко възкресе, наистина възкресе“, пише tribune.bg.

Статията се основава на последното социологическо проучване на агенция „Тренд“, която е поредната даваща първо място на ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори. Македонското издание „Вечер“ пише, че партията, водена от Бойко Борисов, се връща на първото място.

Анкетата за предстоящите избори в България на 14 ноември показва, че първото място ще бъде за ГЕРБ на бившия премиер Бойко Борисов с 24,4 процента, а второто ще бъде „Има такъв народ“ със 17,5 процента, БСП е трета с 16,6 процента. ДПС ще има 9,3 процента, новата партия около двамата бивши Кирил Петков и Асен Василев 9,1 процента, а след тях е „Демократична България" с 8,5 процента.

Според изследването под четирите процента праг за влизане в новото Народно събрание засега са "Изправи се, ние идваме“ с 3,8 процента, следвани от проруската партия „Възраждане "с 2,9 процента и ВМРО на Красимир Каракачанов с 2,2 процента.