Всичко предстои, ще предложим неща, от които няма да отстъпим. Това, което сме казали остава и няма да се промени. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод предстоящи разговори с ИТН след среща с президента. 


"Приватизацията на БРР противоречи на нашите виждания. До колкото от ИТН дават заявки, първо ще говорим за политики, после за личности", коментира тя евентуални места за БСП е кабинета.

"Предстои да стане ясно дали от ИТН ще искат наши кадри. Както казахме на президента, ние сме готови да предложим кабинет, ако ни бъде връчен третия мандат, така че имаме кадри", каза още тя.

От първия ден ние казахме, че не сме партия на статуквото. Добре е, че ИТН го осъзнаха това. По същество цялото ни поведение в последните 4 години е срещу това да сме партия на статуквото. Хубаво е, че ИТН осъзнаха това, или е пиар, за да се създаде правителство.

Ако се създаде кабинет, не знам колко ще просъществува, със сигурност ще е трудно с това плаващо мнозинство. Трети избори ще са изключително тежки за България, би било безотговорно.

"Ако президентът ни връчи 3-тия мандат, ние бихме поканили служебни министри за редовни", каза още тя.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!