"Кабинет на новите партии в парламента може да бъде подкрепен". Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от ДПС Хамид Хамид.

"Ние говорим за евентуална подкрепа, тъй като трябва да видим каква програма ще предложи едно управляващо мнозинство, защото за нас са важни приоритетите и целите, които ще предложи бъдещият кабинет. 

На въпрос колко пъти от ДПС ще гласуват в подкрепа на правителство на малцинството - веднъж при съставянето му или многократно, Хамид Хамид уточни, че това ще се случва в зависимост от съвпадението на целите и задачите, които си е поставила партията и действията на евентуалния бъдещ кабинет.

Управлението на ГЕРБ е арогантно, високомерно и агресивно. Този модел е изчерпан и трябва промяна чрез диалог, а не чрез хаос и диктат", заяви той.

"Не сме били търсени от "Има такъв народ" или която и да е политическа партия за разговори.  Странното е, че нито една партия не комуникира с друга в момента", добави Хамид.

"Глупост е връзката между ДПС и "Демократична България", на гърба на Доган и ДПС всеки се опитва да се направи на забележим.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е участник на процесите в "Росенец". Ще го докажем, когато му дойде времето. Чакаме още малко глупости да бъдат изречени, тогава ще извадим факти и доказателства", закани се депутатът от ДПС.